"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEOD! Loomaaias peeti kõrvitsapidu (0)
28. oktoober 2017
Svetlana Aleksejeva

Loomaaias peetud  kõrvitsapidu on jätk kuus aastat tagasi alguse saanud vahvast traditsioonist. Sel aastal on head inimesed, pered ja koolid-lasteaiad üle Eesti loomaaialoomadele kinkinud juba ligi 12 tonni kõrvitsaid.

Vaata galeriid (105)

 

Need suured ümarad ja kirevad viljad maitsevad nii taim- kui loomtoidulistele loomaaiaasukatele ja aitavad nende igapäevaelu huvitavamaks muuta. Pidu algab kell 10 jääkarude uues kodus põhjavärava lähedal ja lõpeb kell 15 lääneväravas asuvas laste loomaaias. Täpsemalt loomaaia kodulehel ja FBs.

Jääkarude uue kodu külastamist plaani võttes tasub loomaaia kodulehelt uurida, millal karusid õueaedikus näha saab. Esialgu, oma vastse eluasemega harjumise ajal, võib karude päevarutiin olla muutlik. Tavaliselt lastakse loomad õue hommikul kella 10 paiku. Kell 13–14 puhkavad karud siseruumides ning samal ajal peidavad talitajad aedikusse maiuspalu, et loomade ellu põnevust tuua. Kell 16.30 õhtul lähevad Friida ja Aron siseruumidesse sööma ja magama.  

Kolmapäeva õhtul sadama hakanud lumi oli neljapäeva hommikuks kogu loomaaia valge vaibaga katnud ja loomaaialoomade ellu uudsust ning rõõmsat põnevust toonud. 

Elevantidele ehitasid talitajad aedikusse suure lumememme. Muskusveised ja piisonid tormasid lume tuisates ringi. Ninasarvikulaps Kibeta, kes nägi elus esimest korda lund, koguni püherdas selles. Jääkarud aga tundsid end lausa suurepäraselt.

Esmaspäeva õhtul Tallinna kesklinnast loomaaeda toodud rooruik sai rõnga jala ümber ja lasti teisipäeval veelinnutiikidel lendu. Loodetavasti suudab Eestis kaitse all olev pisike kureline rändeteekonda viperusteta jätkata. 

Loomaaias elavad herilaseviu ning kääbus- ja dekoratiivkanad kolisid talvekorteritesse. 

Toimus koolivaheaja linnalaager. Laste loomaaeda väisasid töövarjud Haapsalust.

 

Loomaaiatöötaja Liisa Nurmela sõnul ei meeldi tiigritele väga sombune ja vihmane ilm nagu kassidelegi. “Ta ei pruugigi täna tegelikult välja tulla,” lisas Nurmela.

Nurmela lisas, et tiigri lemmiktoit küll kõrvits ei ole aga elevandid ja muud taimetoidulised armastavad neid väga.

Pikemat intervjuud vaata videost.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.