"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Lauri Beekman: ühiskonna suhtumine alkoholi on muutumas (0)
05. november 2017
Scanpix

"Meil on muutumas ka suhtumine alkoholi tarbimisse. See on mingil määral kaineneva ühiskonna märk," rääkis Eesti karskusliidu esimees Lauri Beekman.

Joomise vähenemist kinnitab Eesti karskusliidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul peale uurimuse ka joomisega kaasneva kahju vähenemine. “Võrreldes 2007. aastaga on otseselt alkoholist tingitud surmade hulk märkimisväärselt langenud,” märkis ta. “Vaadates enda ümber võib igaüks tunnetada, et mingid muudatused on meie ühiskonnas alkoholi koha pealt toimumas. See on läbinisti positiivne.”

Kanepi osa alkoholi tarbimise vähenemisel on Beekmanni hinnangul veidi müütide hulka kuuluv või siis teatud huvirühmade teema. “Alkoholil ja kanepil on omad seosed olemas, kuid need ei ole arvatavasti nii märkimisväärsed ja suured, kui vahel räägitakse,” tõdes ta. “See, mis meie lõunapiiril praegu toimub, on meie alkoholipoliitikas omamoodi uus faas ja me peame õppima sellega toime tulema. See on probleem.”

“Tasuks rääkida ka nendest kogustest, mida tohib üle Euroopa Liidu riikide piiride tuua. Üha suureneb arusaamine, et need kogused on absurdselt suured,” rääkis ta. “Üle piiri tuua lubatud alkoholi kogus ongi üks asi, mis võib tulevikus piirikaubandust kontrolli all hoidma hakata.”

“Meil on muutumas ka suhtumine alkoholi tarbimisse. See on mingil määral kaineneva ühiskonna märk,” rääkis ta. “Meie alkoholi tarbimise mudel on väga pikka aega olnud sarnane Venemaaga. Nüüd oleme lähenemas Euroopale ja alkoholi roll meie vaba aja veetmises on tasapisi muutumas. Minu arvates on see igati tõendatud ja positiivne. Loomulikult on meil veel ikkagi väga palju alkoholi liigtarvitamist.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.