"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Selgusid Eesti Laulu poolfinaalistid (0)
10. november 2017
Scanpix

Rahvusringhääling avalikustas täna õhtul 20 laulu, mis pääsesid Eesti Laul 2018 poolfinaalidesse.

Poolfinaalidesse pääsesid tähestikulises järjekorras lood “(Can’t Keep Calling) Misty” (esitaja Frankie Animal), “Drop That Boogie” (esitaja Iiris & Agoh), “Everybody’s Dressed” (esitaja Aden Ray), “Home” (esitaja Stig Rästa), “Knock Knock” (esitaja Nika), “Koplifornia” (esitaja Metsakutsu), “”Külm” (esitaja Etnopatsy), “La forza” (esitaja Elina Netšajeva), “Laura (Walk With Me)” (esitaja Vajé) ja “Näita oma energiat” (esitaja Tiiu x Okym x Semy).

Poolfinaali pääsesid ka lood “On My Mind” (esitaja Desiree), “Pseudoprobleem” (esitaja Miljardid), “Show A Little Love” (esitaja Rolf Roosalu), “Sky” (esitajad Eliis Pärna ja Gerli Padar), “Spellbound” (esitaja Girls In Pearls), “Täna otsuseid ei tee” (esitaja Marju Länik), “Tempel” (esitaja Indrek Ventmann), “Thousand Words” (esitaja Sibyl Vane), “Welcome To My World” (esitaja Evestus) ning “Young” (esitaja Karl Kristjan & Karl Killing (ft. Wateva)).

Sel aastal kuulasid eelžürii liikmed laule üksi. “Uutmoodi kuulamine meeldis mulle väga. Ma sain laule enda valitud ajal kuulata, lugusid edasi ja tagasi kerida, uuesti ja uuesti mängima panna või kohe kõrvale visata. Ainult et kohvi ja võileibu pidi ise tegema – see oli ainus tagasilöök. Ja võib-olla sellest, et nii mugav oli kuulata ja lugusid paremini uurida, tundus mulle, et keskmine tase oli viimastest aastatest kõvasti parem. Aga äkki oligi häid lugusid rohkem ja mingit “head maitset” ära tabada püüdvat jama vähem,” ütles žürii liige Siim Nestor.

Ka valis eelžürii pimekuulamisel välja kõige paremad laulud ja nendele liitis Eesti Laulu toimetus laulud, mis lisavad žanrilist mitmekesisust.

Eelžüriisse Karl-Erik Taukar, Koit Raudsepp, Alon Amir, Mariliis Mõttus, Andres Puusepp, Jaane Tomps, Harri Hakanen, Mingo Rajandi, Siim Nestor, Getter Jaani, Sten Teppan, Mari-Liis Männik, Toomas Puna, Irina Svensson ja Valner Valme.

Eesti Laulu toimetuskolleegiumisse kuulusid Ove Musting, Ingrid Kohtl, Mai Palling, Filip Adamo, Ruth Heinmaa ja Mart Normet.

Poolfinaalidesse pääsenud laulud kõlavad esmakordselt ERR-i portaalis ülekantavates veebisaadetes 19. ja 20. detsembril. Eesti Laul 2018 poolfinaalid toimuvad 10. ja 17. veebruaril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.