"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Setomaa peab leelokonverentsi (0)
11. november 2017
Scanpix

Täna toimub Setomaal taas leelokonverents, kus käsitletakse seto laulu eri vaatenurkadest nii teadlaste kui leelokooride liikmete poolt.

“Seto laul on vaid üks osa seto kultuurist ning seepärast on vajalik laulmist näha laiemalt, kõnelda seejuures ka keelest, rahvarõivaste kandmisest, tantsimisest, esinemisest ja lastest, samuti Seto Kuningriigi võistlustest ja Leelopäevast,” sõnas Seto Leelotarko Kogo juht Õie Sarv, vahendas BNS.

Seto Leelokonverents toimub Kalatsova külas Setomaa Turismitalos.

2009. aasta 30. septembrist kuulub seto leelo UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Leelokonverentsi toimumist toetavad Eesti-Läti programmist rahastatud koostööprojekt ” Omakultuuri piirkondade arendamine ja tutvustamine turismi sihtkohtadena – UNESCO-tourism” ja Meremäe vallavalitsus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.