"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
HRW: Venemaa agendiseadus on rünnak sõnavabadusele (1)
17. november 2017
Scanpix

Vene seadus, mis sunnib rahvusvahelisi meediaväljaandeid end välisagendina registreerima, on rünnak sõnavabadusele, ütles inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch (HRW).

Sel nädalal riigiduumas ühehäälse toetuse saanud eelnõu võimaldab Moskval võtta välismeedia sihikule samal moel, nagu seni on koheldud rahvusvahelise rahastusega vabaühendusi. Viimastest on paljud surve tõttu tegevuse lõpetanud.

Seadus on reaktsioon USA nõudele, et Kremli-meelne telekanal Russia Today (RT) end välisagendina registreeriks, mida too ka esmaspäeval tegi.

“USA valitsuse mõtlematu otsus nõuda RT-lt registreerimist (välisagendi registreerimisakti) alusel, andis Kremlile platvormi vastulöögiks ja nad tegid seda täie jõuga meediavabadust rünnates,” ütles HRW Euroopa ja Kesk-Aasia direktor Hugh Williamson.

“Aga kahjuks ei anna see hoopi üksnes välismeediale, vaid, mis palju hullem, piirab ülekohtuselt Vene kodanike juurdepääsu informatsioonile ja ideedele,” ütles ta.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

parlanks
18. nov. 2017 07:34
Kõik rahvusvahelised suhted põhinevad alati parlanksil elik tasakaalul. Kui USA kannab nn välisagentide nimekirja mingi riigi meediakanali siis ilmselt ka too teine riik toimib täpselt samal viisil. Elik parlanks. Nii saaks nn välisagendiks siis Venemaal legendaarne Ameerika Hääl ja Raadio Vabadus muide ka Eestis igati tuntud teatud meediakanalid. Tasakaal siis.