"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn valiti Euroopa suurlinnade liidu juhatusse (1)
17. november 2017
Raepress

Tallinna linn valiti esmakordselt Euroopa suurlinnade liidu EUROCITIES juhatuse liikmeks. "Kuulumine Euroopa mõjuvõimsaima linnade võrgustiku juhatusse annab Tallinnale võimaluse mõjutada Euroopa Liidu linnapoliitikate kujundamist ja suurendada meie rahvusvahelise koostöö haaret," märkis Taavi Aas.

EUROCITIES loodi 1986 aastal eesmärgiga tugevdada kohalike omavalitsuste rolli Euroopa arengus ja mõjutada Euroopa Liidu seadusloomet, et paremini kaitsta linnade huve. Organisatsioon ühendab täna 141 Euroopa suuremat linna, Tallinn on EUROCITIES täisliige alates 1998. aastast. 

“Mul on väga hea meel, et minu esimene välisvisiit Tallinna linnapeana oli edukas. Kuulumine Euroopa mõjuvõimsaima linnade võrgustiku juhatusse annab Tallinnale võimaluse mõjutada Euroopa Liidu linnapoliitikate kujundamist ja suurendada meie rahvusvahelise koostöö haaret,” märkis Taavi Aas.

Visiidi raames toimus ka mitmeid kahepoolseid kohtumisi Euroopa kolleegidega, sealhulgas Viini, Rotterdami, Genti ja Ljubljana linnapeadega. 

15.-17. novembrini Ljubljanas toimunud EUROCITIES konverentsi “Linnad ja ringmajandus” aastakoosolekul valiti Tallinna linn organisatsiooni 12-liikmelisse juhatusse. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tore
19. nov. 2017 14:28
aga tuletame meelde, et E.Savisaar oli juba mõjuka rahvusvahelise organisatsiooni juhatuses.