"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Soome ja Eesti maksuamet ühendavad süsteemid (0)
19. november 2017
Scanpix

Soome ja Eesti maksuamet ühendavad andmevahetuskihi X-tee abil oma infosüsteemid ja selle tulemusel saavad mõlema riigi kodanikud vajalikke tõendeid ükskõik kummast ametist.

“Oleme Soomega alustanud X-tee kaudu andmevahetuse projekti 2017 alguses. Seni on see olnud veel ettevalmistuste faasis, kuna Soome maksuamet uuendab esmalt enda andmebaase ning seejärel saame koostööga andmevahetuse osas edasi minna,” ütles Postimehele Eesti maksu- ja tolliameti (MTA) teabeosakonna talitusejuhataja Piia Viks-Bisnol.

Esimeste teenustena on kavas vahetada selliseid andmeid, loovad eelduse selleks, et näiteks Soomes töötav või elav Eesti kodanik ei pea tulema Eesti MTA-sse Soome maksuameti jaoks tõendit taotlema vaid Soome maksuametnik saab vajaliku info ise X-tee kaudu kätte.

Ametit hakkavad infot vahetama ka piiriüleste maksurikkumiste väljaselgitamisel.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.