"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
RIA juht lükkas Gemalto esindaja väited tagasi (0)
23. november 2017
Scanpix

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop lükkas tagasi Eestile ID-kaarte tootva ettevõtte Gemalto esindaja väited, justkui oleks ta Eesti riigiameteid juba suvel ID-kaardi turvaprobleemidest informeerinud.

“Ei, juunis meid sellest turvariskist ei teavitatud,” ütles Peterkop rahvusringhäälingu (ERR) uudistesaates AK. “(Vigase kiibi avastanud – BNS) Tšehhi teadlaste tööst ei teavitatud, sellest konkreetsest kiibi haavatavusest ei teavitatud,” vahenas BNS RIA juhi sõnu AK-le.

Gemalto esindaja TRÜB Baltics AB juht Andreas Lehmann kirjutas oma Linkedini lehel, et informeeris politsei- ja piirivalveametit (PPA) ja Riigi Infosüsteemi Ametit (RIA) turvaprobleemist juba 15. juunil, kuid tegid seda suuliselt.

“Loomulikult sellises protsessis, selliste lepingutega on kõik kirjalikult, taasesitatavas vormis. Meil ei ole ühtegi kirjalikku jälge, et Gemalto oleks meid teavitanud,” ütles Peterkop, kutsudes üles “kasutama tervet mõistust”.

“Sooja õhu võnkeid võivad siin kõik toota, aga lõpuks loeb sellistes lepingutes, kümnetessse miljonistesse ulatuvas lepingus ikkagi see, mis on paberil. Ei suuliselt ega kirjalikult ei ole Gemalto meid teavitanud,” rääkis RIA peadirektor.

Peterkop tunnistas, et Gemaltoga on Eesti riigil aastate jooksu koostöö laabunud, aga viimasel ajal on see läinud üha keerulisemaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.