"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Collegium Musicale esituses kõlab Pärt Uusbergi "Õhtu ilu" (0)
24. november 2017
Collegium Musicale

Kontserdil on kaastegev orkester Eesti Sinfonietta ja solistid: Ursula Roomere (sopran), Helina Kuljus (sopran), Annely Leinberg (alt).

Teisipäeval, 28. novembril möödub 100 aastat päevast, mil Ajutine Nõukogu (Maapäev) kuulutas ennast kõrgemaiks võimuks Eestis. Seoses sellega toimub, 28. novembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus ja 29. novembril kell 19 Tartu Pauluse kirikus kontsert “Õhtu ilu”. Kontserdid on pühendatud Eesti rahvusliku enesemääramise 100. aastapäevale.

Collegium Musicale esituses tuleb sellel olulisel tähtpäeval ettekandele kaks märgilist teost: noore helilooja, romantilise helikeelega Pärt Uusbergi teos “Õhtu ilu” segakoorile ja keelpilliorkestrile ning Antonio Vivaldi ülituntud “Gloria”, mis Vivaldile ainuomase sätendava kõlapildi ja kõikevõitva elurõõmuga on üks päikeselisemaid ja helgemaid teoseid vokaalsümfooniliste suurvormide reas. Mõlemad teosed kujutavad oma ajastu noore looja portreed, teineteist suurepäraselt täiendades.

Kontserdil on kaastegev orkester Eesti Sinfonietta ja solistid: Ursula Roomere (sopran), Helina Kuljus (sopran), Annely Leinberg (alt).

Uusbergi teoses “Õhtu ilu” lauluavad solistide ansamblis: Helina Kuljus (sopran), Annely Leinberg (alt), Valmar Kirves (tenor) ja Karl Ruudi (bariton). Tallinna kontserdil dirigeerib Endrik Üksvärav ja Tartus Markus Leppoja.

Kontserdi korraldab Eesti Kontsert ja see kuulub sarja “Oratorio”.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.