"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Okupatsioonide muuseumis avatakse näitus ungari naistest Esimeses maailmasõjas (0)
29. november 2017
Scanpix

5. detsembril kell 18.00 esitlevad Ungari Instituut ja kirjastus Koobakene Okupatsioonide muuseumis auhinnatud ungari kirjaniku ja psühholoogi Alaine Polczi (1922–2007) autobiograafiat "Naine rindel". Samuti avatakse näitus "Women are heroes too", mis tutvustab ungari naiste erinevaid rolle Esimeses maailmasõjas.

Teos “Naine rindel” on tagasivaade 19-aastase värske abielunaise kaootilisele põgenemisele läbi Teise maailmasõja lõpuheitlusest räsitud Ungari.

Pärast aastakümneid kestnud vaikimist meenutab ohver ja ellujääja nurjumisele määratud abielu jõhkardist mehega ning Nõukogude sõdurite toime pandud massivägistamisi. Autori naistevastase vägivalla käsitlus on paraku tänapäevalgi asjakohane ja jahmatavalt värske.

Sõnavõtuga esinevad Ungari Instituudi direktor Tamás Orosz, kirjandusteadlane Tiina Kirss ja raamatu tõlkija Reet Klettenberg.

Katkendeid teosest loeb Katariina Ratasepp.

Ingliskeelne näitus “Women are heroes too” jääb Okupatsioonide muuseumis avatuks detsembri lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.