"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vähiravifond prognoosib annetuste kahekordset kasvu (1)
02. detsember 2017
Scanpix

Kui 2015. aastal sai fond tulu üle 600 000 euro – suurema osa summast moodustasid küll annetused, aga arvesse läks ka patsientide omaosalus –, ja 2016.aastal üle 800 000 euro, siis tänavu 20. novembri seisuga ületasud fondi tulud 1,3 miljoni euro piiri.

Vähiravifond Kingitud Elu prognoosib selleks aastaks kahekordset annetusmahu kasvu mullusega võrreldes, vahendas BNS Postimeest.

Kui 2015. aastal sai fond tulu üle 600 000 euro – suurema osa summast moodustasid küll annetused, aga arvesse läks ka patsientide omaosalus –, ja 2016.aastal üle 800 000 euro, siis tänavu 20. novembri seisuga ületasud fondi tulud 1,3 miljoni euro piiri. Seega on kasv märkimisväärne – sel aastal kasvab fondi maht ligi kaks korda, kirjutab Postimees.

“Tänavu näiteks oleme 20. novembri seisuga saanud annetusi kokku enam kui miljoni euro ulatuses ning sellele lisaks on patsiendid tasunud ravi omaosalustena ligi 210 000 eurot,” rääkis Postimehele fondi asutaja Toivo Tänavsuu.

Küll aga ei ole edasi arenenud idee, et haigekassa võtaks fondilt üle selliste abivajajate ravimite eest tasumise, kelle ravi toimib.

Tänavsuu ütles Postimehele, et fond soovis sügisel saada kokku ministri ja haigekassa juhiga, kuid kohtumist ei toimunud.

“Fondi huvi on jätkuvalt olemas ning usume, et haigekassa juhivahetus tõi tervishoidu teatavad uued tuuled. Samas ei ole me selles ka väga kindlad, sest sotsiaalministeerium on korduvalt rõhutanud, et meie idee ei ole realiseeritav, riik vähiravifondiga koostööd teha ei saa ning ainus viis ravimite kättesaadavust parandada on leida tervishoidu lisaraha,” selgitas Tänavsuu Postimehele.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jah
2. dets. 2017 18:50
Annetamine on hea, aga pole ju sellist ravimit veel leiutatud, mis vähki raviks. Oi kui paljud haigused on ravimatud. Miks siis ei avastata ravimeid, kas rahastamine jääb väheseks.