"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Minister Mailis Reps: tänu maastikuehitajatele on meie kutseharidus maailma tipus (0)
05. detsember 2017
SA Innove

"Eesti kutseharidusele on esimene WorldSkills’i medal märgilise tähtsusega sündmus ja ülimalt suur tunnustus," ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Täna tunnustavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Sihtasutus Innove Eestit Abu Dhabis toimunud kutseoskuste maailmameistrivõistlustel WorldSkills edukalt esindanud noori meistreid ja nende juhendajaid. Eraldi tunnustuse pälvivad meeskondliku pronksmedali võitnud maastikuehituse võistlejad Mairold Mänd ja Erik Rüütel.

“Eesti kutseharidusele on esimene WorldSkills’i medal märgilise tähtsusega sündmus ja ülimalt suur tunnustus. Olen uhke nende noorte üle, kes on pühendanud end sellele, et olla oma erialal maailma parimate seas,” ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Tänuüritusega avaldatakse tunnustust seitsme noore kutseõppuri sihikindlale tööle ning tänatakse Eesti kutsemeistrivõistluste pere liikmeid, kes panustasid võistlejate ettevalmistamisse.

44. kutseoskuste maailmameistrivõistlused WorldSkills toimusid 15.-18. oktoobril Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis. Eestit esindas võistlustel seitse noort meistrit viiel võistlusalal: maastikuehituses, restoraniteeninduses, ehitusviimistluses, plaatimises ja mehhatroonikas.

Kokku osales võistlustel 1251 noort 58 riigist ning maailma parimad noored meistrid selgitati välja 51 alal. WorldSkills’i külastas 125 000 pealtvaatajat. Järgmised maailmameistrivõistlused toimuvad 2019. aastal Kaasanis Venemaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.