“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Teeviit toob kahel päeval kokku noored ja karjäärivõimalused (0)
06. detsember 2017
Scanpix

"Teeviit on osa karjääriõppest ja -planeerimisest, aidates leida üles sisemise huvi ehk valdkonna, milles noor end tulevikus teostada soovib," ütles noorsooekspert Epp Reedik.

Noorte infomess Teeviit toob sel neljapäeval ja reedel Eesti näituste messikeskusesse kokku tuhanded noored ning sadu haridus- ja karjäärivõimalusi, millega tutvust teha ja ise käed külge panna.

Haridusvalikud ja tegeliku tööelu ühendava Teeviida eesmärk on teha tulevase eriala valimine noore jaoks võimalikult selgeks ja teadlikuks, et tal tekiks täpne arusaam nii ees ootavatest tööülesannetest kui arenemisvõimalustest.

Messi peakorraldaja on Eesti Noorsootöö Keskus, kelle peaeksperdi Epp Reediku sõnul on Teeviit ainulaadne võimalus tunnetada, katsetada ja uurida, kas eriala või valdkond, mille vastu huvi tekkinud, on ka tegelikult see õige.

“Enda tundma õppimine ei pruugi olla alati sugugi lihtne. Selleks on vaja end proovile panna erinevates olukordades. Õnneks valik nendest võimalustest on messil väga suur,” ütles Reedik. “Siia on kokku tulnud ligi sada organisatsiooni, kes soovivad noortele infot vahendada. Asjade läbiproovimine on hea viis, kuidas avastada enda huvid ja talent.”

Teeviidal on näiteks võimalus osa võtta noorteinfo minihäkatonist ja anda ise panus sellesse, kuidas kõige paremini noortele infot vahendada nii, et sellest kasu oleks. Messil on ka õpilasfirmade laat, kus saab tutvuda nii nende toodete ja teenustega kui vahetada kogemusi. Samuti saab osaleda aruteludes ja suhelda põnevate esindajatega. Noortega tuleb kohtuma ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Oma kogemusi jagavad teiste seas Eesti üks edukamaid elustiiliblogijaid Merilin Taimre ehk Paljas Porgand ja Euroopa aasta õpilasfirma üks eestvedaja Sandra Võsaste. Toimuvad arutelud teemadel “Kas aeg on asuda tööle või peaksin jätkama õpinguid” ja “Karjääriplaan terveks eluks – kuidas olla õnnelik ja edukas?” ja mitmed demoesinemised. Teeviida lõpetab reedel kell 16.00 Daniel Levi bändi kontsert.

“Teeviit on turvaline keskkond elutähtsa otsuse ehk karjäärivaliku õigsuse testimiseks,” lisas Reedik. “Teeviit on osa karjääriõppest ja -planeerimisest, aidates leida üles sisemise huvi ehk valdkonna, milles noor end tulevikus teostada soovib. Sellest paremat võimalust katsetada ja uurida eriala või ameti sobivust olenemata soost, erivajadusest, vanusest või millestki muust, Eestis ei ole. Teeviit on vahend, andmaks noorele teadmise ja kogemuse, mille põhjalt teha teadlik ja motiveeritud karjääriotsus.”

7.-8. detsembrini Eesti Näituste messikeskuses korraldatav Teeviit on kõigile tasuta. Messi korraldatakse juba 23. korda.

Noorte infomessi Teeviit 2017 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.