"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SEB kogub lastekodu lastele jõulukinke (0)
10. detsember 2017
Scanpix

Üheksandat aastat järjest kogub SEB Heategevusfond kokku ligi 900 jõulukingi soovi lastelt, kelle koduks on asendus- või turvakodu. Detsembrikuu jooksul aitab fond leida Jõulupuu projektiga head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita nende laste südamesoovid.

Laste jõulusoovidega saab tutvuda SIIN.

SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi sõnul on iga jõulusoov eriline ka selle taga on omaette lugu. “Teeme lapsele parima kingituse siis, kui paneme tähele tema soove ja mõistame nende soovide taga olevaid tegelikke vajadusi. Parim on jõulukink, mis pakub rõõmu ja arendab – olgu üllatus avastamiskihku sütitav, teadmisi proovile panev või mõnda uut oskust õpetav. Lapsed on oma soovikirjades lahti mõtestanud, miks just see soov talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad aeg-ajalt omaette olla, või tõukeratas, mis kiirendab teed koolist trenni, või äratuskell, mis aitab õpilaskodu elanikul õigel ajal bussile jõuda – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus.”

Heal annetajal on võimalus anda oma panus “Jõulusoovide puu” projekti kaudu vanemlikku hoolt vajavate laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov.

Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, pakitakse need Kaubamaja vabatahtlike poolt ära ja saadetakse kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kui jõulukingitus on soetatud ja päkapikud on kingituse ära pakkinud, on annetajatel võimalik jõulupuul ka vaadata, milline kingitus annetuse eest lapse kingipaki sisse on pandud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.