"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Taavi Aas: Riigikogu erikomisjon on mõne poliitiku jaoks kampaania tegemise koht (0)
14. detsember 2017
Scanpix

 2016. aasta esimestest kuudest saadik, mil probleemid Tondiraba spordihallis ilmnesid, oleme tegelenud intensiivselt nende kõrvaldamisega, kas ka piisavalt, saame teada järelauditist. Usun, et kõik asjaosalised on vajalikud järeldused enda jaoks teinud," ütles Tallinna linnapea Taavi Aas, kuid nentis, et Riigikogu korruptsioonivastase võitluse erikomisjonist sisulist panust ei tulnud. "Mõne poliitiku jaoks on erikomisjon muutunud kampaaniainstrumendiks, kus saab esineda poliitiliste lööklausetega. Sooviksin komisjonilt rohkem sisu ja vähe propagandat."

Täna Riigikogu korruptsioonivastase võitluse erikomisjonis Tondiraba jäähalli küsimusi tutvustanud Tallinna linnapea Taavi Aas sõnas, et linn tegeleb intensiivselt Tondirabas ilmnenud probleemide kõrvaldamisega, algatatud on järelaudit ning otsustavalt reageeritakse kõikidele murekohtadele.

Aasa sõnul edastas sisekontroll kõik vajalikud materjalid õigeaegselt politseile, asus kiiresti puudujääke kõrvaldama ja eksinud töötaja on ametist lahkunud. Praegu on halli juhtimine pideva tähelepanu all ja käimas on ka järelaudit, mis hindab, kas halli juhtimine on paranenud. “Selgitasime komisjonile seda, miks Tallinna linnavalitsus 2016. aastal Tondiraba jäähalli osas auditi algatas, miks otsustas linnakantselei selle tulemustega kaks korda politsei poole pöörduda ja mida oleme teinud olukorra normaliseerimiseks,” ütles Aas.

“Linnavalitsus reageerib otsustavalt kõikidele signaalidele, mis puudutavad korruptsiooni ja jätkame koostööd linnavalitsuse sisekontrolliga, mis on tegutsenud efektiivselt. 2016. aasta esimestest kuudest saadik, mil probleemid Tondiraba spordihallis ilmnesid, oleme tegelenud intensiivselt nende kõrvaldamisega, kas ka piisavalt, saame teada järelauditist. Usun, et kõik asjaosalised on vajalikud järeldused enda jaoks teinud,” ütles Aas.

Aas avaldas aga kahetsust, et sisulist panust komisjonist ega uusi argumente komisjonist ei tulnud. “Mõne poliitiku jaoks on erikomisjon muutunud kampaaniainstrumendiks, kus saab esineda poliitiliste lööklausetega. Sooviksin komisjonilt rohkem sisu ja vähe propagandat,” mainis Aas.

Linnapea sõnul oleks ta soovinud komisjonilt konstruktiivseid ettepanekuid edaspidiseks. “Kui neid ettepanekuid edaspidi koorub, siis tasub neid kindlasti kaaluda, kuid täna me neid kahjuks ei kuulnud,” tõdes Aas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.