"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
TASUTA! "Kammermuusikud linnas" sügishooajale pannakse väärikas punkt (0)
14. detsember 2017
kultuur.info

Kontserdisari "Kammermuusikud linnas" lõpetab sügishooaja muusikaõhtuga, kus kõlavad teosed on loodud päikeselistes Itaalias, Hispaanias ja Argentiinas. 

Klassikalise, romantilise ja tango nuevo ajastute muusika toob oma virtuoossuse ja kaunite meloodiatega vihmasesse advendiaega sära ning tunnete vikerkaare.

Kontsert toimub Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) suures saalis esmaspäeval, 18. detsembril kell 18. Esineb flöödi ja kitarri duo Jelena Ossipova – Oksana Sinkova.

Duo Jelena Ossipova – Oksana Sinkova alustas tööd aastal 2011. Nad on ette valmistanud mitmeid erinevaid kontserdiprogramme ning neid iseloomustab maailmakuulsate heliloojate teoste tundeline ja tehniline esitus. Duol on 2012 ilmunud CD-plaat “Across seas and oceans”.

Oksana Sinkova on silmapaistvamaid Eesti flöödisoliste, kes on võitnud esikohti ning olnud finalistide seas paljudel mainekatel konkurssidel. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) Neeme Punderi ja prof Matti Helini (Sibeliuse Akadeemia) flöödiklassis ning jätkab õpinguid doktorantuuris. Aastast 2009 töötab Oksana EMTA õppejõuna. Oksana on läbi viinud meistrikursusi Eestis ja Itaalias, olnud žürii liige mitmel konkursil, esinenud solistina Eesti ja välismaa orkestrite ees. Ta on olnud Tartu Puhkpillikvinteti ja trio “Madrigale” asutajaliige ning mänginud mitmes kammeransamblis. Tema virtuoossus ja loomingulisus on inspireerinud teda tegema seadeid viiulirepertuaari säravaimatest teostest.
Jelena Ossipova on lõpetanud EMTA magistrantuuri klassikalise kitarri erialal Heiki Mätliku juhendamisel. Ta on esinenud nii solisti kui ansamblistina Leedus, Soomes, Saksamaal, Poolas ning Eestis. Tegutseb ka pedagoogina ning olnud žürii liige muusikakoolide konkurssidel.
Sissepääs kontserdile on tasuta!

Sarja korraldavad koostöös Tallinna Keskraamatukogu ja MTÜ Kammermuusikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.