"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toidupanga jõulukuistel toidukogumispäevadel koguti 36 200 kg toidukaupa (0)
14. detsember 2017
Scanpix

8. ja 9. detsembril toimus toidupankade selle aasta jõulukuine toidukogumisaktsioon. Osa võtsid 46 toidupoodi üle Eesti ja üle 900 vabatahtliku. Kokku annetati poekülastajate poolt toidupankadele 36 200 kilo toidukaupa. 

8. ja 9. detsembril toimus toidupankade selle aasta jõulukuine toidukogumisaktsioon. Osa võtsid 46 toidupoodi üle Eesti ja üle 900 vabatahtliku. Kaasa lõid valik Prisma, Rimi, Maksimarketi, Konsumi, Selveri ja Maxima kaupluseid ning Stockmanni kaubamaja toidupood. Esimest korda toimusid toidukogumispäevad Keilas. Kokku annetati poekülastajate poolt toidupankadele 36 200 kilo toidukaupa. 

Inimeste annetatud toidukaubaga saab taas aidata suurt hulka abivajajaid. Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises. 

Tulemused:
Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal:  kaheteistkümne osalenud kaupluse peale kokku 17 200 kilo toidukaupa. Tartus annetati kokku 3900 kilo toitu ning Pärnus 3150 kilo toitu. Ülejäänud toidupankades jäid annetatud toidu kogused võrreldes kolme suuremaga tagasihoidlikumaks. 

Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade seas olid taaskord kuivained (kokku 6700 kilo), makaronid ja pastatooted (kokku 5800 kilo) ning purgisupid ja purgitoidud (kokku 4600 kilo).

Vabatahtlikuna toidupoodides, toidu transportimisel ja ladustamistöödel osales üle 900 inimese. Soovime tänada kõiki neid heatahtlikke inimesi, kelle abiga koguti kohalike puuduses elavate perede jaoks toiduaineid. Suur tänu samuti osalenud kauplustele.

Toidukogumispäevadel osalesid järgmised toidupoed:
Haapsalu Krooni Selver
Haapsalu Rannarootsi Selver
Jõgeva Kaubahalli Konsum
Jõgeva Pae Konsum
Jõgeva Selver 
Jõhvi Selver
Keila Selver
Kuressaare Rae Konsum
Kuressaare Tooma Konsum
Lasnamäe Maksimarket
Mustvee Konsum
Narva Prisma
Narva Tiimani Maxima
Paide Maksimarket
Pärnu Mai Selver
Pärnu Maksimarket
Pärnu Rimi hüpermarket
Pärnu Suurejõe Selver
Pärnu Ülejõe Selver
Põltsamaa Selver
Põlva Selver
Rakvere Maksimarket
Rakvere Rimi
Saare Selver
Tallina Mustika Prisma
Tallinna Järve Selver 
Tallinna Kristiine Prisma
Tallinna Lasnamäe Prisma
Tallinna Rocca al Mare Prisma
Tallinna Sikupilli Prisma
Tallinna Sõpruse Rimi
Tallinna Stockmann
Tallinna Ülemiste Rimi
Tartu Annelinna Prisma
Tartu Eedeni Maksimarket
Tartu Lõunakeskuse Rimi
Tartu Rebase Rimi
Tartu Sõbra Prisma
Türi Konsum 
Valga Rimi supermarket
Viimsi Selver
Viljandi Maksimarket
Viljandi Rimi hüpermarket
Võru Maxima
Võru Rimi Supermarket
Võru Vilja Selver

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.