"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA OTSE: Kuidas robotid mõjutavad tööturgu? (0)
15. detsember 2017
Scanpix

Robootika võidukäik lubab suuremat tootlikkust, turvalisust ja mugavust. Samas tõstatab see küsimusi automatiseerimise mõjust töö kui sellise olemusele, töösuhetest, inimese ja masina poolt osutatavate teenuste kvaliteedist, sotsiaalkaitse ja maksusüsteemi muutumisest," ütles professor Marju Lauristin. Vaata PEalinna otseülekandest seminari "Inimmasin – tööturu tuleviku uued suunad".

Johannes Mihkelsoni keskuse ja riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni korraldusel toimub täna kell 13.00 riigikogu konverentsisaalis seminar “Inimmasin – tööturu tuleviku uued suunad”, kus võetakse vaatluse alla robotite mõju Eesti tööturule.

Seminaril tutvustavad uurimisrühma esindajad Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgia teadlaste poolt läbi viidud robootika sotsiaalsete mõjude uuringu tulemusi.

Arutelus osalevad riigikogu esimees Eiki Nestor, professor Marju Lauristin, Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson, Omniva kommunikatsioonijuht Kaja Sepp, Allan Aksiim Tuleviku Tehnoloogiate sihtasutusest, uurimisrühma esindaja Carlo Stagnaro ja Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei asepeasekretär Giacomo Filibeck.

“Tehisintellekti laialdase rakendamise sotsiaalsete probleemide uurimine on alles algusjärgus, mitmed riskid on kas analüüsimata või siis hoopis teadmata. Samas kujundab robotite ajastu tehisintellekt tõenäoliselt oluliselt ümber meie lähituleviku majandus- ja sotsiaalelu. Robootika võidukäik lubab suuremat tootlikkust, turvalisust ja mugavust. Samas tõstatab see küsimusi automatiseerimise mõjust töö kui sellise olemusele, töösuhetest, inimese ja masina poolt osutatavate teenuste kvaliteedist, sotsiaalkaitse ja maksusüsteemi muutumisest,” ütles professor Marju Lauristin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.