"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õiguskomisjon otsib lahendust turul tegustsevate libajuristide vastu (0)
19. detsember 2017
Scanpix

Õgusabiteenuste turu olukorra ja kvaliteedi üle arutanud riigikogu õiguskomisjon leidis ühe võimalusena, et kohtud peaksid võitluses libajuristide vastu pöörama rohkem tähelepanu menetlustes osalevate esindajate kompetentsi hindamisele.

Komisjon plaanib jaanuaris välja tulla lahendusega, mis piiraks ebakompetentse õigusabi pakkumist, teatas riigikogu pressiteenistus teisipäeval BNS-ile.

“Riigi panustamine õigusabikeskustesse on libajuristide tegutsemist turul kindlasti vähendanud, kuid probleem on alles ja komisjon töötab lahenduse kallal,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid.

Õiguskomisjoni liige Liisa Oviir ütles, et õigusabi ei tohiks pakkuda isik, kellel pole õigusharidust. Tema hinnangul tuleks selline nõue lisada seadusesse.

Eesti kohtud ning juristide liit on väitnud, et õigusbüroode tegevus pole praegu piisavalt reguleeritud ja selle tulemusel pakuvad õigusabiteenust klientidele ka need, kes seda teha ei tohiks. Põhilised probleemkohad on Ida-Virumaa ja Tallinn.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.