“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Talvevaheaeg Tallinnas pakub põnevat programmi (0)
21. detsember 2017
Svetlana Aleksejeva

Peagi algaval talvevaheajal saavad pealinna lapsed ja noored osa üritusterohkest koolivaheajaprogrammist, kus arendavaid ja lõbusaid tegevusi on pakkumas nii huvikoolid, noortekeskused kui ka raamatukogud. Kavas on linnalaagrid, töötoad, võistlused ja palju muud.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul pakub saabuv vaheaeg lastele ja noortele arvukalt võimalusi arendavaks ja lõbusaks ajaveetmiseks. “Koolivaheaeg on eelkõige aeg õppetööst puhkamiseks, et uueks aastaks taas jõudu koguda. Mul on hea meel, et pealinna huvikoolid, muuseumid ja noortekeskused pakuvad Tallinna lastele koolivaheajal niivõrd mitmekülgset programmi, kust iga noor leiab endale meelepärase ja põneva tegevuse, mis võimaldab õppimisest puhata ja ühtlasi põnevalt ning arendavalt aega veeta,” tutvustas abilinnapea tänavust koolivaheajaprogrammi.
 
Noortekeskustes saab koolivaheajal osaleda vahvates jõulumeisterduste töötubades, mängida jõuluteemalisi viktoriine, koostada uueks aastaks oma isiklik nimekiri lõbusate ülesannete ja eesmärkidega, valmistada kokandusringides tervislikke ja maitsvaid aastavahetuse snäkke ja palju muud.
 
Lisaks noortekeskustele on koolivaheajal vahvad tegevusi toimumas ka mujal. Nii saab näiteks Vabaõhumuuseumis nutika mobiilirakenduse abil tutvuda muuseumi ekspositsiooniga hoopis põnevamal moel ning seigelda talvises orienteerumismängus, kus saab tutvust teha talude ja Eesti ajalooga rollimänguliste tegelaste abil. Tallinna loomaaed ootab pühade ajal väikeseid loomasõpru külla, et üheskoos vaadata, mida jõuluvana loomaaia asukatele kingib. Tallinna keskraamatukogu haruraamatukogudes saab vaheajal aga meisterdada, külastada nukuetendusi, osaleda Lego ehitamisvõistlustes ja roboti ehitamise töötubades, õppida arvutigraafikat ja teha palju muud põnevat.
 
Lapsed on koolivaheajal oodatud ka vahvatesse laagritesse. Nii alustavad jaanuaris linnalaagri tegevustega mitmed pealinna noortekeskused ja huvikoolid. Kel soovi aga aktiivsemalt vaheaega veeta, saab osaleda ka lõbusates ja sportlikes laagrites linnast väljas. Näiteks on jaanuaris tulemas loodusuurijate laager Läänemaal ja suusalaagrid Kurgjärvel.
 
Koolivaheajal toimuvate ürituste ja laagritega saab tutvuda Tallinna noorteinfo veebilehel www.tallinn.ee/koolivaheaeg. Koolivaheaja infot koondab ja vahendab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.
 
Talvine koolivaheaeg algab 23.12.2017 ja kestab kuni 07.01.2018.
 
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.