"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SOS Lasteküla: seadusemuudatus jätab perevanemad sotsiaaltagatisteta (0)
26. detsember 2017
Scanpix

Sotsiaalministeeriumi poole pöördunud SOS Lasteküla esindav advokaadibüroo märgib, et perevanemate töölepinguliselt suhtelt perevanema lepingule üleminek kahjustab perevanemate sotsiaalseid tagatisi.

Enne käesolevat aastat töötasid SOS Lasteküla perevanemad töölepingute alusel. Sotsiaalhoolekande seaduse muudatustega on käesolevaks ajaks töölepingud asendatud perevanemate lepingutega, mille puhul on ilmnenud mitmed probleemid.

Advokaadibüroo Njord märgib, et perevanema ravikindlustuse tekkimine ja peatumine on väljamaksepõhine ning puhkusetasu maksmisel töölepinguseadusega sätestatud korras võib perevanem kaotada ravikindlustuskaitse.

Samuti ei ole perevanema lepinguga perevanemale tagatud õigust nõuda rasedana kergemale tööle üleviimist või töölt vabastamist ega saada ravikindlustushüvitist.

Ka näevad seadused vähenenud töövõimega perevanemale ette pikendatud puhkuse, kuid puhkusetasu 28 päeva ületava osa eest riigieelarvest ei hüvitata ning pikaajalise töötu töölevõtmisel perevanemaks ei rakendu palgatoetus.

Seetõttu tegi advokaadibüroo SOS Lasteküla nimel sotsiaalministeeriumile ettepaneku muuta sotsiaalhoolekande seadust, ravikindlustuse seadust ning tööturuteenuste ja -toetuste seadust nii, et perevanemate lepingutest tulenevad probleemid saaks lahendatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.