"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
JÜRI RATAS: Mõistan naistevastase vägivalla igal juhul nii füüsilisel kui vaimsel kujul hukka! (1)
16. jaanuar 2018
Svetlana Aleksejeva

"Siin ei ole ega saa olla arutelule mingit kohta," kirjutas peaminister Jüri Ratas, kes nimetas sobimatuks justiitsminister Urmas Reinsalu sõnakasutust  Tiit Ojasood kaitsvas arvamusloos. 

Peaminister Jüri Ratas nimetas sobimatuks justiitsminister Urmas Reinsalu sõnakasutust arvamusloos, kus Reinsalu kommenteeris avalikku kirja, milles tauniti 2016. aastal näitlejanna kallal vägivallatsenud NO99 lavastaja Tiit Ojasoo kaasamist EV 100. aastapäeva vastuvõtu kunstilise programmi loomisse.

“Mõistan naistevastase vägivalla igal juhul nii füüsilisel kui vaimsel kujul hukka! Siin ei ole ega saa olla arutelule mingit kohta,” kirjutas Ratas oma Facebooki leheküljel.

“Ma olen vestelnud justiitsminister Urmas Reinsaluga, kes samuti seda ühemõtteliselt kinnitas. Ta selgitas mulle, et tema eesmärk oli öelda, et karistamisele peab järgnema ka andestus,” kirjutas Ratas. “Mis puudutab justiitsministri tänast [teisipäevast] arvamuslugu, siis tema sõnakasutus on sobimatu. Soovitasin tal vabandada kõigi ees, keda tema ebaõnnestunud avaldus solvas,” kirjutas Ratas.

Reinsalu vabandas avalikult oma sõnastuse pärast.

“Minu tänane [teisipäevane] kommentaar selle kohta, kas ühiskonnas on olemas võime halastada pärast karistamist,  on moondunud hoopis küsimuseks, kas ma kergekäeliselt suhtun naistevastasesse vägivalda,” sõnas Reinsalu. “Ei, ei suhtu. Igasugune vägivald kõigis vormides on lubamatu. Kuri tegu peab saama karistatud. Seda kurssi on ajanud justiitsministeerium varem ja ka nüüd.  Ma vabandan oma avalduse sõnastuse pärast, kui see tegi kellelegi haiget,” kirjutas Reinsalu.   

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Eve
16. jaan. 2018 16:37
Reinsalu peaks ka vabandama nende ees, keda süüdistati alusetult ja küllap ta teab, kes on need valestsenaariumide autorid süüdistamaks Eestimaa parimaid inimesi.