"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ettevaatust: Gmaili kaudu levib nutikalt maskeeritud pahavara (0)
17. jaanuar 2018
Scanpix

Eestis on levima hakanud meili teel levitatav pahavara, kus inimesele saadetakse meili teel justkui PDF-formaadis arve, mille näol on tegelikkuses tegu pahavaraga.

Geenius kirjutab, et pahavara leviku skeem on üsna lihtne, samuti on lihtne sellest hoidumine: postkasti jõuab kiri, kus oleks justkui PDF-formaadis arve. Seda kinnitab ka faili eelvaade, mis jätab veendavalt mulje, nagu oleks tegu PDF-failiga. Arvele klikkides ei avane aga PDF, vaid arvutisse laetakse hoopis ACE-formaadis fail, mis on kokkupakitud pahavara ja võib avamisel kasutaja arvutile liiga teha.

Selleks, et end pahavara eest hoida, ei tasu avada tundmatutelt allikatelt saadetud faile.

Loe edasi Geeniusest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.