"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sellist filmi Ryuichi Sakamotost pole varem tehtud (0)
23. jaanuar 2018
ekm.ee

Vähe on filme, mis annavad nõnda hästi edasi seda, kuidas helilooja kuuleb ja tajub ümbritsevat maailma. "Ryuichi Sakamoto: kooda", mis jõuab ekraanile sel kolmapäeval Kumus, on üks sellistest – usalduslik sissevaade jaapanlase Ryuichi Sakamoto loomingusse.

Stephen Nomura Schible dokumentaalfilm jälgib viie aasta jooksul koos tagasivaadetega varasemale karjäärile selle muusikalise eksperimentaatori, Oscari ja Grammy auhinna võitja loomingulisi otsinguid, mida mõjutavad pärast Fukushima katastroofi süvenev mure keskkonna pärast ja võitlus vähiga. Pärast ravi naaseb helilooja loomingu juurde ja annab 2017. aastal välja eleegilise sooloplaadi “async”, mida ta ise nimetab muusikaks Andrei Tarkovski kujutletavale filmile. Kriitikud nimetavad selle üheks aasta olulisemaks helikandjaks.

“Köitev teekond originaalse mõtleja loominguliste lätete juurde,” kirjutab Hollywood Reporter mullu Veneetsia filmifestivalil esilinastunud filmi kohta.

Kolmapäeval, 24. jaanuaril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Jaapani-ekspert Sten-Kristian Saluveer. Seanss on tasuta. Film on eestikeelse tõlketa, ingliskeelsete subtiitritega.

Seanss kuulub kultuuriteemalistele filmidele pühendatud dokumentaalfilmide sarja Kumu Dokumentaal, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.