"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Norra kroonprints külastab Eestit (0)
24. jaanuar 2018
Scanpix

Norra kroonprintsi ja kroonprintsess kuninglik visiit Balti riikidesse kestab 23.–26. aprillini ja on pühendatud Läti, Leedu ja Eesti riikide 100. sünnipäevale, teatas Norra kuningakoda.

Kroonprints Haakon viibib Eestis 25. – 26. aprillil, Lätit külastab ta 23. – 24. aprillini ja Leedut 24. – 25. aprillini, vahendas BNS.

Kroonprintsi külaskäik märgib Balti riikide iseseisvuse aastapäeva ning nende riikide kui liitlaste ja partnerite tähtsust Norra jaoks, teatas kuningakoda. Norral on Balti riikidega laialdane kahepoolne koostöö Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna (EEA) raamistikus ning perspektiivis edasine areng Põhja-Balti regiooni integratsioonis ning julgeolekupoliitikas NATO kaudu. Norra ettevõtetel on kõigis kolmes riigis märkimisväärsed investeeringud ja kohalolek, märgitakse pressiteates.

Visiitide ametlik programm nagu ka ärikohtumiste, digiteemade, kaitsepoliitika ja kultuuriteemade programm on koostamisel.

Norra kuningas Harald V ja kuninganna Sonja tegid riigivisiidi Eestisse 1998. aasta augustis. Eesti riigipeadest on Norrasse riigivisiidi teinud president Arnold Rüütel 2002. aasta aprillis ja president Toomas Hendrik Ilves 2014. aasta septembris.

Norra kroonprints Haakon on Norra kuningriigi troonipärija. Temast sai kroonprints 1991. aastal, kui tema vanaisa Olav V suri ning tema isa Harald V sai kuningaks. Oma abikaasa Mette-Maritiga abiellus ta 2001. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.