"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Berkshire Hathaway, Amazon ja JP Morgan asuvad tervishoidu parandama (1)
30. jaanuar 2018
Scanpix

USA ärigigandid Berkshire Hathaway, Amazon ja JP Morgan teatasid täna, et löövad käed ja plaanivad hakata pakkuma USA-s kvaliteetset ja mõistliku hinnaga tervishoidu.

Miljardär Warren Buffetti Berkshire Hathaway, Jeff Bezose Amazon ja pangandushiid JP Morgan plaanivad luua mittetulundusliku tervishoiuplaani, et “pakkuda USA töötajatele ja nende peredele lihtsamat, kvaliteetset ja läbipaistvat tervishoidu mõistliku hinnaga,” teatasid ettevõtted, vahendas BNS.

“Kiiresti kasvavad tervishoiukulud mõjuvad Ameerika majandusele näljase paelussina,” sõnas 87-aastane Buffett, lisades, et kuigi grupil ei ole kõiki vastuseid, loodetakse, et koondades oma ressurssid lahenduse leidmisele, suudetakse lõpuks vähendada hindasid ja parandada tulemusi.

USA on maailma ainus suurmajandus, mis ei osuta kodanikele üldiselt kättesaadavat tervisekindlustust. Uuringute kohaselt on tervishoiukulud USA-s alates 1980. aastatest kahekordistunud ning ligi pooled ameeriklastest saavad kindlustuse tööandjatelt, samas kui ülejäänud pool on kas kindlustamata või sõltuvad riigi abist.

“Kuigi see on raske, oleks tervishoiu kulude vähendamine ja tulemuste parendamine töötajate ja nende perede jaoks seda katsumust väärt,” lausus Bezos, märkides, et tegu on pikaajalise eesmärgiga.

Algatust asuvad juhtima Berkshire Hathaway investeerimisjuht Todd Combs, JP Morgani tegevdirektor Marvelle Sullivan Berchtold ja Amazoni asepresident Beth Galetti.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
31. jaan. 2018 19:34
Jeesus Siirak 30:Tervisest 14 Parem olla vaene, kes on terve ja tugev, kui rikas, kellel on haige ihu. 15 Tervis ja heaolu on parem kui kogu kuld ja terve keha on parem mõõtmatust rikkusest. 16 Ei ole paremat rikkust kui ihu tervis ja ei ole suuremat rõõmu kui südame rõõm. 17 Parem surm kui kibe elu, igavene puhkus on parem kui pikaldane haigus. Rõõmust 21 Ära lase oma hinge kurvastada ja ära vaeva ennast oma mõtisklustega! 22 Südame rõõm on inimesele eluks ja rõõmsameelsus pikendab mehe elupäevi. 23 Armasta oma hinge ja tröösti oma südant, ja hoia kurbus enesest eemal! Sest kurvastamine on paljusid hukanud ja sellest ei ole midagi kasu. 24 Kadedus ja viha lühendavad elupäevi ja mure teeb enneaegu vanaks. 25 Helde ja toidust rõõmu tundev süda kannab hoolt oma roa eest.