"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Proteesiarveid saab esitada kuni tänaseni (0)
31. jaanuar 2018
Scanpix

Eelmise aasta proteesi arveid saab haigekassale esitada kuni kolmapäevani, hiljem esitatud arved enam tasumisele ei kuulu.

“Palun vaadake üle enda arved ja küsige ka oma lähedastelt, kas 2017. aasta proteesiarved on haigekassale esitatud,” sõnas haigekassa esmatasandi talituse juht Külli Friedemann. Hüvitise taotluse vormi saab haigekassa klienditeenindustest ja kodulehelt, vahendas BNS.

Allkirjastatud taotluse ja proteesitööde arve saab esitada kolmel viisil: haigekassa klienditeenindustes, saata posti teel Lastekodu 48, Tallinn või meilitsi info@haigekassa.ee.

Alates 1. jaanuarist saab proteeside hüvitist kasutada ainult haigekassaga lepingu sõlminud hambaarstide juures ning soodustuse summa arvestatakse maha kohe maksmise hetkel. Tagantjärele ei saa enam tšekke esitada.

“Ükski kehtiv hüvitise summa või jääk ei lähe inimese jaoks kaduma. Kui inimesel oli 2017. aasta lõpus proteeside hüvitist alles 120 eurot, saab ta seda alanud aastal ikka kasutada, lihtsalt haigekassa lepingupartnerite juures,” selgitas Friedemann.

Proteeside hüvitist pakkuvad hambaarstid leiab haigekassa kaardirakenduselt aadressil www.haigekassa.ee/hambaravi.

Proteeside hüvitis on kolmeks aastaks 260 eurot. Hüvitist on õigus saada ravikindlustatud töövõimetuspensionäridel, vanaduspensionäridel, osalise või puuduva töövõimega inimestel ning üle 63-aastastel ravikindlustatud eakatel.

Hüvitise summat ja jääki saab kontrollida riigiportaalist www.eesti.ee “Hambaravi- ja proteesiteenuste info” kaudu või saates allkirjastatud küsimuse haigekassasse postiga, meilitsi või külastades haigekassa klienditeenindusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.