"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
UURING: Emade koormus võrdub 2,5 täiskohaga töötamisega (1)
02. veebruar 2018
Scanpix

Värskest uuringust selgub, et emad töötavad keskmiselt nädalas 98 tundi, mis on üle kahe korra rohkem kui kaks täistöökohta. Emade tööpäev algab tavaliselt veidi peale kella kuut hommikul ja lõppeb alles pool üheksa õhtul ning ka nädalavahetusel ei saa emad täiesti vabu päevi.

USA teadlaste uuringus jälgiti 2000 töötavat ema, kelle lapsed olid vanuses 5 kuni 12. Uuringus leiti, et emade tööpäev algab keskmiselt kell 6.23 ja lõpeb 8.31 õhtul – seega emade tööpäev kestab 14 tundi. Kuna emad tegelevad peale oma tavaametile nii mitmete muude ülesannetega, tähendab see teadlaste hinnangul, et nad töötavad selles ajavahemikus vahetpidamata ning nädalavahetusi nad vabaks ei saa, kirjutab EssentialKids.

“Uuringu tulemused näitavad, kui pingeline emaroll on ning kuidas see koosneb lõputust ülesannetelaviinist,” ütles uuringu tellijate Welch’si esindaja Casey Lewis.

Uuringust selgus, et 40 protsenti emadest tunneb, et nende elu koosneb lõppematutest kohustustest ja ülesannetest, aega enda jaoks leiab keskmine ema päevas vaid tunnikese, kuid selle alla loetakse ka kasvõi lihtsalt duši all käimine – iga teine minut emade päevast kuulub kellegi teise huvide eest hoolitsemisele.

72 protsenti emadest tunneb ka, et pere tervisliku toidulaua eest hoolitsemine on keeruline. Peamiste põhjustena tõid nad välja pereliikmete maitse-eelistused – emade sõnul on raske leida midagi, mis tervele perele maitseb ja sealjuures ka tervislik on.

 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
3. veebr. 2018 00:50
Jeesus Siirak 30:Tervisest 14 Parem olla vaene, kes on terve ja tugev, kui rikas, kellel on haige ihu. 15 Tervis ja heaolu on parem kui kogu kuld ja terve keha on parem mõõtmatust rikkusest. 16 Ei ole paremat rikkust kui ihu tervis ja ei ole suuremat rõõmu kui südame rõõm. Rõõmust 21 Ära lase oma hinge kurvastada ja ära vaeva ennast oma mõtisklustega! 22 Südame rõõm on inimesele eluks ja rõõmsameelsus pikendab mehe elupäevi. 23 Armasta oma hinge ja tröösti oma südant, ja hoia kurbus enesest eemal! Sest kurvastamine on paljusid hukanud ja sellest ei ole midagi kasu. 24 Kadedus ja viha lühendavad elupäevi ja mure teeb enneaegu vanaks. 25 Helde ja toidust rõõmu tundev süda kannab hoolt oma roa eest.