"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Amazon sõlmis Prantsusmaaga maksuleppe (0)
05. veebruar 2018
Scanpix

USA netihiid Amazon teatas Prantsusmaa valitsusega leppe saavutamisest maksuvaidluses, lubades tulevikus Prantsusmaal teenitud tulu riigis arvele võtta.

Amazoni teatel on lepe osa Prantsusmaa 200 miljoni eurosest maksunõudest vahemikus 2006-2010. Leppe rahalist maksumust ettevõte ei avaldanud, märkides vaid, et edaspidi võetakse Prantsusmaal arvesse riigis teenitud tulu. Täpsemast kommentaarist keeldus ka riigi maksuamet, teatades, et asi on salajane, vahendas BNS.

Amazon on üks USA tehnoloogiagigantidest, mida süüdistatakse Euroopas maksude liiga väheses maksmises, suunates kogu oma liidus teenitud tulu madala maksumääraga riikidesse – Amazoni puhul Luksemburgi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.