"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Teaduse populariseerijate vahel läheb jagamisele 150 000 eurot (0)
05. veebruar 2018
Scanpix

Eesti Teadusagentuur kutsub osa võtma teaduse populariseerimise projektikonkursist, mille eelarve on 150 000 eurot.

Taotlusi võivad esitada kõik Eestis teadust populariseerivad teadusasutused, mittetulundusühingud, koolid, kohalikud omavalitsused ning teised füüsilised ja juriidilised isikud. Konkursi tähtaeg on 5. märtsil, vahendas BNS.

Konkursi eelarve on 150 000 eurot. Üksiktaotluse summale ei ole seatud ülem- ega alampiiri. Konkursi tulemused tehakse teatavaks aprilli lõpus. Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur ja rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Projektikonkursi kaudu rahastatakse nii ühekordseid kui korduvaid teadust populariseerivaid tegevusi, millest osasaajate ega ka elluviijate ring pole piiratud. Projekti tegevused peaksid olema lõppenud hiljemalt 2019. aasta lõpuks.

Käesoleval aastal on toimunud mõned muudatused projektide kategooriates. Projektikonkursile saab esitada taotlusi õpilastele suunatud teadust populariseerivate tegevuste vallas, üliõpilaste korraldatavate teadust populariseerivate tegevuste osas, audio-visuaalsete materjalide koostamise ja/või väikesemahuliste eksponaatide soetamise jaoks, populaarteaduslike raamatute tarvis, samuti laiemale avalikkusele teadust populariseerite tegevuste jaoks.

“Tahame ülikoolide puhul eriti julgustada üliõpilaste poolt tehtavaid tegevusi,” selgitas tehtud muudatusi Eesti Teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.