"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhiseaduskomisjon ei toetanud eakate nõukogude moodustamist (0)
06. veebruar 2018
Scanpix

Riigikogu põhiseaduskomisjon ei toetanud Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu ettepanekut moodustada kohalike omavalitsuste juurde eakate nõukogud.

Põhiseaduskomisjoni esimees Marko Pomerants ütles BNS-ile, et Eesti Pensionäride Ühenduste Liit on kogunud suure hulga allkirju ettepanekule moodustada kohalike omavalitsuste juurde eakate nõukogud ning seadustada nõukogud kohalike omavalitsuste korralduste seaduses. Teisipäeval ettepanekut arutanud põhiseaduskomisjon otsustas üksmeelselt ettepanekut mitte toetada.

“Mittetoetamise põhjus on juriidiline,” sõnas Pomerants. Tema sõnul on omavalitsustel kõik juriidilised võimalused tegeleda eakaid puudutavate probleemidega ning selleks pole vaja uut organit moodustada. “Seda tööd saab teha läbi volikogude sotsiaalkomisjonide ning omavalitsuse valitsuse läbi.” märkis Pomerants.

Ta lisas, et seadus ei pane paika, mitu komisjoni volikogu võib moodustada ning samuti ei sätesta seadus teemasid, millega komisjonid tegelevad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.