"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kristuse kuju Rios saab 24. veebruari õhtul sinimustvalge valgustuse (1)
08. veebruar 2018
Scanpix

Maailma üks kuulsamaid turismiatraktsioone, Lunastaja Kristuse kuju Rio de Janeiros valgustatakse 24. veebruari õhtul Eesti lipuvärvidesse. Kuju on olnud valgustatud ka teiste riikide lipuvärvides.

“Rõõm on teada anda, et Eesti sajandal sünnipäeval 24. veebruaril on Rio de Janeiro Kristuse kuju kella 19-st kuni 20-ni meie rahvusvärvides,” kirjutas Eesti suursaadik Brasiilias Mart Tarmak täna sotsiaalmeedias.

Tarmak tänas otsuse eest Rio de Janeiro linnavalitsust, mis koostöös kuju haldava organisatsiooniga sellekohase otsuse tegi.

Rio de Janeiros asuv Lunastaja Kristuse kuju on Wikipedia andmeil Brasiilia ja kogu maailma suurim Art Deco stiilis skulptuur. Kuju on 39,6 meetrit kõrge ja kaalub 635 tonni. Merepinnast on Jeesuse kuju umbes 700 meetri kõrgusel. Lunastaja Kristuse kuju on ülemaailmselt üks kristluse sümboleid, sellest on kujunenud üks Brasiilia kultuurilisi ikoone ja seda on nimetatud seitsme uue maailmaime hulka.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
10. veebr. 2018 05:59
Jeesus Siirak 51:Tänulaul 1 Ma ülistan sind, Issand, Kuningas, ja kiidan sind, Jumal, mu Lunastaja! Ma ülistan sinu nime! 2 Sest sina oled olnud mu kaitsja ja aitaja, sa oled päästnud mu ihu hukatusest ja kurja keele püügipaelast, nende huultest, kes välja mõtlevad valet. Sa oled olnud mu abimees vaenlaste ees ning oled mu lunastanud 3 oma suure halastuse ja oma nime pärast nende salvamistest, kes olid valmis mind neelama, nende käest, kes püüdsid mu hinge, paljudest viletsustest, mis mul on olnud, 4 lämbumisest tules, mis mind ümbritses, ja tule keskelt, mida ma ise ei olnud süüdanud, 5 surmavalla sügavast sülest ning kasimata keelest ja valelikust kõnest, 6 ülekohtuse keele laimust kuninga ees. Mu hing ligines surmale ja mu elu oli lähedal surmavallale, mis on all. 7 Mind piirati igalt poolt ja aitajat ei olnud, ma otsisin abi inimestelt, aga seda ei tulnud. 8 Siis meenutasin ma sinu halastust, Issand, ja sinu tegusid igavikust alates, sest sina vabastad need, kes sinu peale loodavad, ja päästad nad vaenlaste käest. 9 Ja ma lasksin tõusta maa pealt oma appihüüde ning palusin päästmist surmast. 10 Ma hüüdsin appi Issandat, oma Issanda Isa, et ta mind ei jätaks maha viletsuse päevil, abituna ülbete meelevalda: „Ma ülistan lakkamata sinu nime ja laulan tänades!” 11 Ja mu palvet võeti kuulda. Jah, sina päästsid mind hävingust ja võtsid mu ära kurjast ajast. 12 Sellepärast ma ülistan ja kiidan sind, jah, ma austan Issanda nime!