"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sõjamuuseum tähistab riigi aastapäeva taaslavastuslahinguga (0)
10. veebruar 2018
Scanpix

Juba neljandat aastat toimub Eesti sõjamuuseumi taga asuvas Viimsi mõisa pargis taaslavastuslahing Eesti iseseisvuspäeva tähistamiseks.

Tänavuses lahingus matkitakse lõunarindel Pankjavitsa ehk Pangevitsa mõisa ümber toimunud lahingtegevust 1919. aasta kevadtalvel.  Lahingus osaleb sadakond erinevate sõjaajaloo klubide liiget Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest ja Venemaalt, kirjutab muuseum enda kodulehel, vahendas BNS.

Taaslavastualahingut korraldavad sõjamuuseum ja Saaremaa sõjavara selts koostöös Viimsi valla ja klubiga Front Line. Lahing toimub Eesti sõjamuuseumi ehk Viimsi mõisa härrastemaja taha jääval alal ning on jälgitav erinevatelt tasanditelt.

Lahinguala algab Viimsi mõisa välisterrassist ja lõpeb umbes 150 meetri pärast mõispargis. Kõige paremini on lahing jälgitav ala külgedelt. Rünnaku suund on nõlva alt üles mõisa poole. Taaslavastuslahing kestab umbes 45 minutit. Lahingu ajal kõlab paukmoonapauke ja levib suitsu, mis võib olla häiriv sülelastele ja lemmikloomadele.

Sõjamuuseum paneb kõigile pealtvaatajatele südamele, et kuigi tegemist on paukmoonaga, ei tohi piirdelindist üle ehk sõjaterritooriumile astuda.

Taaslavatuslahing piirab Aiandi teel sõidukiirust 30 km/h. Liiklust reguleerivad ja parklatesse juhatavad Kaitseliidu vabatahtlikud liiklusreguleerijad. Pargi teel liiklust ei reguleerita.

Kaubanduskeskuste poolt tulijatel tuleks jätta sõiduk keskuste juures asuvatesse parklatesse, mitte Pargi tee äärde.

Sel aastal algab taaslavastuslahing Eesti sünnipäeval 24. veebruaril kell 14.

Rahvale pakutakse kuuma teed ja sõdurisuppi. Sõjamuuseumis on avatud ka kohvik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.