"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Presidendi kõnevõistluse võitsid Tallinna noored (0)
13. veebruar 2018
Scanpix

President Kersti Kaljulaidi üleskutse "Kirjuta Eestile" parima kõne autoriteks on neli noort Tallinna 32. Keskkoolist. Klaus Sebastian Levit, Marit Brit Tamme, Doreen Mägi ja Katharina Arge kannavad oma võidukõne ette 21. veebruaril Eesti Tänab sündmusel Narvas, kus president Kersti Kaljulaid annab riiklikud teenetemärgid.

Kokku laekus kõnevõistlusele ligi 160 tööd, nende hulgas 25 videot. “Mul on väga hea meel, et nii paljud noored kirjutasid Eestile ja Eestist ning meie inimeste minevikust, tulevikust ja sellega seotud lootustest. Eesti on meie kõigi mõtete ja tegude summa ning koos saame mõelda ja teha ta just selliseks, nagu ise tunneme ja oskame. Oluline on, et meie noored tahaksid ja julgeksid välja öelda, kuidas neile asjad näivad ja et seda ka kuulda oleks,” ütles president Kersti Kaljulaid.

Lisaks leidis kõnekonkursi žürii poolt äramärkimist veel kaheksa tööd ja nende autorid kohtuvad ka president Kaljulaidiga: Alina Vorontšihhina; Merilin Radvilavičius “100 sõna Eestile”; Laura Koitsaare räpivormis kõne; Janet Murumets “Minu elu”; Johanna Vaiksoo “Kallis Eesti!”; Piia Tomingas “Aeg ei ole ruumist tähtsam”; Sandra Buchert “Palju õnne sünnipäevaks, Eesti!”; Emma Kaups, Mark Herman Ilumets, Peeter Valdman ja Emili Kuuse “Eesti Vabariik 100”.

Hindamiskomisjoni kuulusid EV 100. aastapäeva korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa, kirjanik Andrus Kivirähk, kommunikatsiooniekspert Daniel Vaarik, Vabariigi Presidendi Kantselei protokolliosakonna juhataja Liisa Ojaveer ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kaidi Aher.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.