"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Saaremaal leiti mullu kaheksa tuberkuloosihaiget (0)
14. veebruar 2018
Scanpix

Möödunud aastal diagnoosisid arstid Saare maakonnas tuberkuloosi kaheksal inimesel, kellest kolm olid Kuressaare sotsiaalmaja elanikud.

“Mullu sai Saaremaal esmakordse tuberkuloosidiagnoosi kaheksa inimest,” ütles terviseameti kommunikatsiooninõunik Iiris Saluri, kelle sõnul olid kolm nakatunud inimest sotsiaalmaja elanikud. “Nendega kontaktis olnud inimesed käisid tervisekontrollis, rohkem tuberkuloosi haigestumisi elanikel diagnoositud pole.”

Terviseameti andmeil alanud aastal Saaremaal aktiivset tuberkuloosi diagnoositud ei ole.

“Kindlasti ei ole Voolu tänava sotsiaalmajas lahtise tuberkuloosi puhangut,” sõnas abivallavanem Kairit Lindmäe. “Maja elanikud käivad regulaarselt kontrollis ja olukord on kontrolli all.”

Tuberkuloosi haigestumine Eestis küll väheneb, ent mullu diagnoositi seda igas maakonnas. Kokku diagnoositi tuberkuloos mullu 174 inimesel, neist 144-l esimest korda elus.

Tuberkuloos on piisknakkusena õhu teel leviv nakkushaigus. “Kõige suurem risk nakatuda ja haigestuda on nakkuslikku kopsutuberkuloosi põdeva isiku lähikontaktsetel ja pereliikmetel,” selgitas Saluri. Ta lisas, et tuberkuloosihaigega kontaktis olnud isikutel või tuberkuloosikahtlusega inimestel on õigus pöörduda kopsuarstile tervisekontrolliks ilma perearsti saatekirjata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.