"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaljulaid: Müncheni julgeolekukonverents on olnud sisukas (0)
18. veebruar 2018
Scanpix

Saksamaal Münchenis neljapäevast pühapäevani kestvast julgeolekukonverentsist osa võttev president Kersti Kaljulaid peab üritust sisukaks.

“Kaks esimest Müncheni-päeva on olnud sisukad,” kirjutas Kaljulaid laupäeval sotsiaalmeedias. “Neljapäeval oli mul võimalus pidada avakõne meie regiooni paigutatud NATO lahinggrupi ja laiemalt Venemaa-poliitika teemadel. Kõne peaks eestikeelsena peagi ka kodulehele jõudma, aga suures plaanis selgitasin, et NATO sammud pärast Walesi ja Varssavi tippkohtumisi on olnud tulemuslikud.”

“Lisaks toimus neljapäeval tehisintellekti-teemaline arutelu,” kirjutas Kaljulaid. “Eks see on teema, mille osas seisukohad on erinevad ja ega keegi päris täpselt tea, mida see kaasa toob või kuidas sellesse suhtuda. Aga see tunnetus oli üsna valdav, et tehisintellekti roll igasugustes konfliktides suureneb juba lähiajal oluliselt.”

Kaljulaidi sõnul jääb tehisintellekti ja tänapäevase konflikti arutelu sisse juhatanud robot Sophia esialgu veel inimestega suhtlemisel veidi hätta, ent tekitas sellegi poolest elevust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.