"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
NESTOR: Eesti eelis on see, et riigikogus on esindatud kõik maailmavaated (2)
19. veebruar 2018
Scanpix

"Palju tähtsam kui see, mitu liiget on riigikogus, on see, mitu maailmavaadet riigikogus on," rääkis Riigikogu esimees Eiki Nestor. "See annab selgema kindluse, et poliitikat tehakse siin saalis, mitte tänaval."

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul on Eesti põhiseaduse loojate kõige suurem ja võimsam arengu alus proportsionaalne valimissüsteem. “Ühtpidi on see valijatele küll keerulisem aru saada, aga teisest küljest jõuab tänu sellele Toompea saali iga maailmanägemus, mis saab vähemalt 5 protsendi rahva toetuse,” märkis ta tänasel Eesti 100. aastapäevale pühendatud foorumil “Eesti riik ja omavalitsused – 100 aastat”.

“Palju tähtsam kui see, mitu liiget on riigikogus, on see, mitu maailmavaadet riigikogus on,” lisas Nestor. “Eelmine riigikogu neljaga oli ilmselgelt vähe.”

Nestori sõnul võiks tulevikus olla riigikogus esindatud vähemalt 5-6 või rohkemgi erakondi. “See annab selgema kindluse, et poliitikat tehakse siin saalis, mitte tänaval,” sõnas ta.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

genosse
20. veebr. 2018 21:40
http://objektiiv.ee/harra-nestor-palun-markige-ka-riigikogu-lehel-oma-eluloos-et-astusite-laulva-revolutsiooni-ajal-nlkp-sse/ http://ekspress.delfi.ee/ajalugu/kultuuritegelased-havituspataljonides-ehk-miks-ei-saa-jatta-ojasoole-andestamata?id=80862163
ants
20. veebr. 2018 07:43
Riigikogus istuvad näod , kes ei ole millekski võimelised.Ega me muidu ei ole üks vaesemaid riike.Nende uroodide jaoks on tähtis , kuidas saaks rohkem raha oma taskusse ja hüvesid.