"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Kolm Tallinna kooli mälestasid Vabadussõjas langenud õpilasi (0)
21. veebruar 2018
Ergo Vassiljev

20. veebruaril 2018 kell 13.00 toimus Tallinna Reaalkooli aulas kolme kooli – Gustav Adolfi Gümnaasiumi, Tallinna Reaalkooli ja Jakob Westholmi Gümnaasiumi ühisaktus, millest võttis osa ja esines kõnega ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. 

Aktusele järgnes mälestustseremoonia koolimaja kõrval Vabadussõjas langenud õpilaste ja õpetajate mälestussamba juures. Gustav Adolfi Gümnaasiumist läks Vabadussõtta üle 130 õppuri ning hukkus seitse õppursõdurit, Tallinna Reaalkoolist Vabadussõtta läinud õppuritest hukkus neli ja Jakob Westholmi Gümnaasiumis kaks õppursõdurit.
Kolme kooli aktust ja kogu tseremooniat korraldas Gustav Adolfi Gümnaasium.

Reaali poisi juures toimunud mälestustseremoonial esinesid kõnega Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.