"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Kontsert "Ei oma õnne peita. Eesti 100" toob kammermuusika Keskraamatukokku (1)
21. veebruar 2018
Scanpix

Kontserdisari "Kammermuusikud linnas" jätkab  hooaega muusikaõhtuga "Ei oma õnne peita. Eesti 100". Kontsert toimub Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) suures saalis teisipäeval, 27. veebruaril kell 18.

Eesti üks esimesi professionaalseid heliloojaid Mart Saar on andnud meile hindamatu laulupärandi, milles peegeldub armastus Eesti karge ja puutumatu looduse ning rahvalaulu vastu.

Lepo Sumera on laule kirjutanud vähe ning sel kontserdil esitusele tulev valik on peaaegu esiettekanne – noorpõlveteosed, mis siiani sahtlis lebanud. Eesti muusika kõige jõulisema rahvalauliku Veljo Tormise teostes ilmneb aga rahvamuusika ürgsus kõige ehedamal kombel.

Kontserdil esinevad metsosopran Iris Oja ja Kadri-Ann Sumera klaveril.

 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
24. veebr. 2018 22:29
Psalmid (Laulud)95:Kutse anda au Jumalale 1 Tulge, hõisakem Issandale, hüüdkem rõõmuga oma päästekalju poole! 2 Tulgem tema palge ette tänamisega, hõisakem temale kiituslauludega! 3 Sest Issand on suur Jumal ja suur kuningas üle kõigi jumalate. 4 Tema käes on maa sügavused ja tema päralt on mägede tipud. 5 Tema oma on meri, sest tema on selle teinud, ja tema käed on valmistanud kuiva maa. 6 Tulge, kummardagem ja põlvitagem, heitkem maha Issanda, oma Looja palge ette!