"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TTK kingib riigile 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse läbinud inimest (0)
22. veebruar 2018
Scanpix

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (TTK) kingib Eesti Vabariigile 100. juubeli puhul 1000 elustamis- ja esmaabikoolituse "Sinu käed päästavad elu" läbinud inimest.

Kingi eesmärk on tõsta elanikkonna teadlikkust esmaabi andmises ja õpetada elustamisvõtteid. Elustamis- ja esmaabikoolituse “Sinu käed päästavad elu” läbiviimisega alustas Tallinna Tervishoiu Kõrgkool käesoleva aasta jaanuaris ning 1000 inimest on planeeritud koolitada 16. oktoobriks, mil kõrgkool tähistab oma 78. aastapäeva, vahendas BNS.

Koolitus sobib vanusele 6-100 ning selle raames õpetatakse abivajaja esmast hindamist, abi kutsumist ja ohutust abistamisel, südamemassaaži ning stabiilset küliliasendit. Koolitus kestab kaks kuni kolm tundi ning iga osaleja saab koolituse läbimisel vastava tõendi.

Koolituse “Sinu käed päästavad elu” projektijuht Piret Gilden selgitas, et igal aastal sureb Eestis tunnistajate juuresolekul südame äkksurma ligikaudu 700 inimest. Kui enne kiirabi saabumist ei tehta midagi, siis on ellujäämise võimalus alla 10 protsenti.

“Sellele hirmsale statistikale mõeldes soovime anda oma panuse olukorra parandamiseks, sest Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis on õppejõudude ning üliõpilaste näol kompetents, koolitamaks Eesti elanikkonda elustamis- ja esmaabi andmise vallas, olemas. Meid, Eestimaal elavaid inimesi on vähe ja iga inimene on oluline!” lisas Gilden.

TTK ootab koolitusest huvitatuid endale külla või läheb ise koolitatavate juurde lasteaedadesse, koolidesse, ettevõtetesse, riigiasutustesse ja teistesse organisatsioonidesse.

Koolitus on kõigile tasuta ning registreerumine toimub läbi kõrgkooli kodulehe www.ttk.ee 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.