"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peaasi.ee kutsub osalema depressiooni teadvustamise kampaanias (0)
28. veebruar 2018
Pixabay

Vaimse tervise portaal Peaasi.ee kutsu enam kui 30 000 inimest osalema depressiooni teadvustamise kampaanias "Must lumi", et aidata kaasa depressiooni all kannatavate inimeste jõudmisele abini.

Kampaania käigus kutsub Peaasi.ee täitma depressiooni puudutavat sõeltesti, et tekitada laiem avalik arutelu vaimse tervise teemadel. Testimises osalevad praegu ligi 30 eraettevõtet ja riigiasutust ning testi tulemused avaldatakse märtsis, vahendas BNS.

“Depressioon halvab Eestis viis-kuus inimest sajast, haiguse diagnoosiga on üle 70 000 inimese,” rääkis kampaania “Must lumi” kommunikatsioonijuht Martin Vallimäe. 

Tema sõnul on depressioon suur suitsiidi riskifaktor. “Depressioon on haigus, mis on ravitav, siiski jääb aastas professionaalse abita umbes 45 000 inimest. Sellel on otsene mõju nende inimeste elule ja tervisele, nende lähedastele, kolleegidele,” märkis Vallimäe. 

“Depressioonil on otsene halb mõju Eesti majandusele, prognooside järgi saab depressioonist ja teistest vaimse tervise häiretest number üks põhjus tööjõuturult eemale jäämisel. Majanduslikult mitteaktiivsete seas on aga depressiooninäitajad juba aga viis korda kõrgemad,” lisas Vallimäe. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.