"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
NELLI KALIKOVA: Joobes juhtidelt tuleks auto ära võtta (2)
04. märts 2018
Scanpix

"Ma ei usu, et trahvide sõltuvusse viimine inimeste sissetulekust midagi oluliselt muudab, kuid õiglasemaks teeks see seadusemuudatus trahvid küll," tõdes arst Nelli Kalikova. "Kes on harjunud joobes rooli istuma, see suure tõenäosusega teeb seda ka edaspidi. Seepärast aitaks vast rohkem auto ära võtmine."

“Mis puutub surmaga lõppenud õnnetusi, siis kindlasti mängis siin ilm oma osa, aga samas sõltub see ka liikluskultuurist,” jätkas ta. “Tahame alati eeskujuks võtta Põhjamaid, vaadakem siis, kuidas liigeldakse ja sõidetakse Soomes või Rootsis ja õppigem sealt.”

“Nutiseadmete kasutamisest sõidu ajal ei saa ma üldse aru, miks seda peaks tegema. Ega siin midagi muud soovitada ei olegi, kui et pidagem auto kinni ja saatkem sõnum siis,” rääkis Kalikova.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kle,
9. märts 2018 11:40
proua. Auto ei ole ammu enam ilu ja staatuse küsimus vaid lausa töövahend, pole autot, pole tööd.
August
6. märts 2018 15:36
See plaan ei lähe läbi - Riigikogu joodikud on sellele vastu!