"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Draamateatri laval võib kohtuda Viidingu ja Hermakülaga (0)
06. märts 2018
Eesti Draamateater

Märtsis on üle aastate taas võimalik näha Draamateatri laval Juhan Viidingut ja Evald Hermaküla. Lisaks on kohal veel Urmas Alender, Rein Rannap ja Leonhard Lapin, korraks vilksatab läbi ka Voldemar Panso.

Noorteteater Theatrum Hospitalis etendab kolmel õhtul märtsikuus Eesti Draamateatri Maalisaalis tuntud luuletaja Ott Arderi elust kõnelevat näidendit “Läbi jäätunud klaasi”. Vastuolulise sõnameistri keeruline elutee kulgeb laval läbi luule ja muusika, sest oli ju Ott suuresti tuntud oma vaimukate laulutekstide poolest. Lisaks Rujale treis Ott värsse ka ansamblitele Apelsin, Rock Hotell, Fix jpt.

“Läbi jäätunud klaasi” on jutustus sellest, kuidas traagiliselt lõppenud noorpõlve kirglik armastus Oti südamesse püsima jäi ning mõjutas tema loomingut ka aastakümneid hiljem.

Ott Arderit mängib laval Kristjan Karmo, Juhan Viidingut Aarne Kallas. Urmas Alendrit laulja ja kitarrist Taavi Peterson, Rein Rannapit noore põlvkonna pop-pianist, ansambli Supernova klahvimängija Erki Andres Nuut. Leonhard Lapini rollis astub üles alberttrapeežilik luuletaja Lauriito Meriloo ja Evald Hermakülat kehastab Mart Valner. Voldemar Pansole andis hääle Mart Sander. Teistes osades Katharina Kuusemets, Hendrik Rätsep, Trine Tamm, Ivonna-Ly Pachel, Paul Oskar Soe ja Katriin Kopõltseva.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.