"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn loovutab Toomkiriku kogudusele (0)
06. märts 2018
Svetlana Aleksejeva

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku Toom-Kooli tn 6 kinnisasi koos sellel asuva Toomkiriku hoonega Tallinna linna poolse kingitusena otsustuskorras erandina tasuta Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplikule Toomkogudusele võõrandada.

Võõrandamislepingu sõlmimisega seotud kulud, sh notaritasu ja riigilõiv, tasub Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplik Toomkogudus.

“Toom-Kooli tn 6 asuv Toomkiriku hoone anti riigi vara munitsipaalomandisse üleandmise aktiga Tallinna linnale 4. veebruari 1993. Kinnisasi on Tallinna Kesklinna Valitsuse valitsemisel ja bilansis,” selgitas abilinnapea Eha Võrk. “Kirikuhoone on EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse kasutuses ning kogudus kannab kõik hoone haldamise ja korrashoiuga seotud püsikulud ning teostab remondi- ja restaureerimistöid.”

EELK Konsistooriumi peapiiskop tegi Tallinna Linnavalitsusele ettepaneku anda Tallinna Toomkirik kui EELK peapiiskopi katedraalkirik tasuta üle EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse omandisse. Tallinna toomkirik on Toomkoguduse valduses juba alates 1927. aastast ning kogudus on hoone haldamise ja korrashoiuga hästi toime tulnud ning saab ka tulevikus hakkama, põhjendas peapiiskop.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.