"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vene turistide lemmiksihtkohtade seas on naistepäeval ka Eesti (0)
06. märts 2018
Scanpix

Eesti välisministeeriumi andmeil tõusis mitu aastat languses olnud nõudlus Eesti viisade järele eelmisel aastal märgatavalt, peamine kasv on tulnud Venemaa arvelt.

Venemaalaste üks lemmiksihtkohti, kuhu nad kavatsevad 8. märtsil tähistatava naistepäeva ajaks sõita, on ka Eesti, vahendas BNS.

“Paljud venemaalased eelistavad naistepäevakingi asemel reisida Moskvasse, Karjalasse, Peterburi, Krasnodari või Stavropoli kraisse. Välisriikidest on eesotsas Eesti, Tšehhi, Läti ja Itaalia,” ütles Venemaa turismiagentuuri Rosturizm juht Oleg Safonov Interfaxi teatel.

Eesti välisministeeriumi andmeil tõusis mitu aastat languses olnud nõudlus Eesti viisade järele eelmisel aastal märgatavalt, peamine kasv on tulnud Venemaa arvelt.

Eelmisel aastal esitati Eesti konsulaaresindustele 144 578 viisataotlust, mida on 15 protsenti rohkem kui aasta varem. Viisataotlusi menetletakse kokku 20 välisriigis asuvas 22 välisesinduses. Endiselt menetletakse valdav osa kõigist viisataotlustest kolmes välisriigis asuvas viies esinduses: Venemaal Moskvas, Peterburis ja Pihkvas, Valgevene pealinnas Minskis ja Ukraina pealinnas Kiievis. Kokku esitati nendes esindustes 2017. aastal 94 protsenti kõigist viisataotlustest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.