"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LAURI LEESI: Üks keeletund nädalas on vaid linnukese kirja panemine (2)
12. märts 2018
Albert Truuväärt

"Minu meelest on eesti keele oskajate hulk ja keeleoskuse tase venekeelsete inimeste hulgas suurenenud. Pilootprojekt on väga hea, aga kõigepealt peaks riik valmistama ette eesti keele õpetajaid, muidu on ülejäänud pingutus asjatu," ütles koolijuht Lauri Leesi.

“Praegu ei jagu meil eesti keele õpetajaid isegi eesti koolidesse,” tõdes Leesi. “Õpetajate palgad tuleb panna paika, siis saame edasi liikuda. Eesti keele õpetaja vene koolis peaks tingimata olema eesti keelt emakeelena kõnelev inimene. Ideaalis tuleks õpetamist alustada võimalikult vara, ja mida rohkem keeleõpetuse tunde, seda parem. Üks tund nädalas on vähe, see on linnukese tegemine. Nii et tundide arv, eestlasest õpetaja ja normaalne palk – kui need tingimused on täidetud, siis tuult purjedesse.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaba vaatleja
18. märts 2018 09:46
Võiks öelda hullemaltki, et sellest on linnukeselegi vähe olgu siis otseses kui ka ülekantud tähenduses.
rääkija
16. märts 2018 21:48
http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=28521 Isamaa ja emakeel.