"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
MÖLDER: Tallinna superhaigla loob arstiabi osutamisel täiesti uue kvaliteedi (0)
16. märts 2018
Raepress

"Tõsi, Tallinna Haigla projekt on kulukas, kuid samas on selge, et superhaigla loob arstiabi osutamisel täiesti uue kvaliteedi ning muudab selle olulisel määral kättesaadavamaks Tallinnas, kuid mõningate erialade lõikes ka terves Põhja-Eestis," ütles abilinnapea Tõnis Mölder, kelle sõnul on koostöö Tartu Ülikooli Kliinikumiga oluline, sest mõlema linna ühine eesmärk on arendada terviklikult Eesti tervishoiuteenuseid ja kättesaadavust.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna esindajad ja Tartu Ülikooli Kliinikumi juhid tutvustasid Tartus oma tulevikuplaane ning arutlesid, mida Tallinna Haigla rajamisel tasub silmas pidada.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on koostöö Tartu Ülikooli Kliinikumiga oluline, sest mõlema linna ühine eesmärk on arendada terviklikult Eesti tervishoiuteenuseid ja kättesaadavust.

“Meil on kindlasti sarnaseid aga ka erinevaid rõõme ning kitsaskohti, mille nimel peame töötama. Kliinikumil on väga head kogemused kaasaegsete haiglahoonete ehitamisega ning Tallinna Haigla planeerimisel tasub meil sellega arvestada,” tõdes Mölder.

“Meditsiinitehnoloogia pidev areng võimaldab meil kiirendada ravi kulgu ning tõsta selle kvaliteeti, kuid nüüdisaegset tehnoloogiat on sisuliselt paraku võimatu rakendada 19. sajandil ehitatud hoonetes,” sõnas Mölder.

“Tõsi, Tallinna Haigla projekt on kulukas, kuid samas on selge, et superhaigla loob arstiabi osutamisel täiesti uue kvaliteedi ning muudab selle olulisel määral kättesaadavamaks Tallinnas, kuid mõningate erialade lõikes ka terves Põhja-Eestis,” lisas Mölder.

 

LOE KA:

MARTINSON UUEST SUPERHAIGLAST: Moodsaimas haiglas saab päästa rohkem elusid!

Uus superhaigla muudab arstiabi kättesaadavamaks ja moodsamaks

Olli Tolkki: haigla peab olema lihtne ja ligipääsetav nagu lennujaam

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.