"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kadri Simson: kohta pessimismiks ei ole – tasuta bussisõit tuleb! (4)
17. märts 2018
Albert Truuväärt

"Valitsus on oma tegevusprogrammis ja Riigikogu riigieelarve vastuvõtmisel oma tahet väljendanud, mistõttu ei ole siin enam kohta pessimismiks – 1. juulist käivitub tasuta bussiühistransport riigi doteeritavatel maakonna ja naabermaakondi ühendavatel bussiliinidel," ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson Maalehele antud intervjuus.

Simsoni sõnul on sõitjatele on 1. juulist riigi doteeritavatel maakonna ja naabermaakondi ühendavatel bussiliinidel sõit tasuta, vahendas Delfi.

“Sõitjal on vaid kohustus soetada sõidukaart ja bussi sisenedes oma sõit valideerimisega registreerida. Mitmes maakonnas on sõidukaardid juba olemas, seal jääb kõik samaks peale raha mahaarvamise kaardilt,” selgitas Simson.

Simsoni sõnul kommertsliinidele kõrvale konkureerivaid avalikke liine ei looda.

“Kui inimesed muudavad oma sõiduharjumusi ja muudavad sõiduaegu selleks, et saada tasuta sõita, siis oleme valmis operatiivselt reageerima. Mis aga kommertskaugliinidesse puutub, siis tasuta maakonnaliin ei tohiks reeglina nende äritegevust häirida, kuna nad ei konkureeri samal veoturul samadele reisijatele,” lisas Simson.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tore!
18. märts 2018 07:42
Tasuta transport on Edgar Savisaare idee. Mis Te omalt poolt pakute majanduskriisist väljatulemiseks, pidite ju seda teadma ja ellu viima mille nimel isegi Edgari kukutasite? Eesti kohalikku ettevõtlust toetavat Ühistupanka nagu teame Teie valitsemise ajal ei tule?
Vaataja
18. märts 2018 08:57
See on hea tähelepanek.
...
18. märts 2018 09:32
kes see Edgar Savisaar on?
joel
17. märts 2018 19:05
Aitäh Kadri Simson, aasta regionaalpoliitiline idee!