"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kahe nädala pärast algab pesitsusrahu (0)
17. märts 2018
Scanpix

Paari nädala pärast algab enamikel linnuliikidel pesitsusperiood, mis tähendab, et sel tundlikul ajal tuleks arvestada lindude suurenenud inimpelglikkuse ning haavatavusega ning lõpetada kevadised raietööd hiljemalt 1. aprilliks, tuletab meelde Tallinna Keskkonnaamet.

Pesitsusperioodiks loetakse ajavahemikku 1. aprillist kuni 31. juulini. See tähendab, et suuremad kevadised raietööd tuleks lõpetada märtsikuu jooksul.
 
Tallinna Keskkonnaamet soovitab pesitsusperioodile raideid üldse mitte planeerida. Kui seda siiski tehakse, tuleb enne raietöid veenduda, et puuõõnsustes ega võrades ei asuks linnupesasid. Looduskaitseseaduse järgi on keelatud looduslikult esinevate lindude isendite, pesade ja munade tahtlik hävitamine või häirimine. Erandjuhtudel, kui on tegemist ohuga inimese tervisele või varale, annab riiklik Keskkonnaamet loa pesa või isendi kõrvaldamiseks.
 
Kutsume linlasi üles tähelepanelikkusele: kui tuvastatakse lindude pesitsusaegne häirimine, tuleb sellest teada anda Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.