"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suurimad Eestis toimuvad õppused on tänavu Siil ja Saber Strike (0)
19. märts 2018
Scanpix

Osalejate arvult suurimad tänavu Eestis korraldatavad õppused on mais peetav Siil ja juunis toimuv Saber Strike.

Tänavu mais peetavast suurõppusest Siil võtab osa üle 13 000 vormikandja, tegemist on taasiseseisvumisaja suurima sõjalise õppusega. Tänavu juunis peetavast õppusest Saber Strike Eesti territooriumil peetavast osast võtab osa üle 2000 kaitseväelase.

Sel nädalal algas kaitseväe keskpolügoonil õppus Kuldlabidas, milles võtab osa üle 700 võitleja Kuperjanovi jalaväepataljonist ning Tapal paiknevast liitlaste lahingugrupist.

Tänavu mais Eesti vetes peetavast mereväeõppuses Open Spirit võtab osa ligi 800 mereväelast. Merevägi osaleb ka juunis Poola vetes aset leidvast õppusest Baltops.

Suuremad tänavu Eesti pinnal aset leidvad õppused on ka augustis aset leidev Furious Oak ning septembrist oktoobrini kestev pioneeriõppus EST-NDL-eFP. Õhuvägi viib augustis Eestis läbi õppuse Baltic Bikini.

Kaitsevägi võtab tänavu osa ka Lätis peetavatest õppustest Furious Hammer, Saber Knight ja Furious Axe, mis peetakse vastavalt aprillis, mais ja oktoobris. Ka võtab kaitsevägi osa oktoobris Soomes toimivast õppuses Baltic Shield ning novembris Leedus peetavast õppusest Iron Wolf.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.